Η εμπειρία μου για την εξωσωματική διαδικασία..

Είναι μοναδική από μόνη της αφού οι γιατροί μας, οι υπέροχοι αυτοί άνθρωποι και επιστήμονες μας χαρίζουν τη δυνατότητα να γίνουμε γονείς!!!

Το γιατρό μου, τον αγαπημένο μου γιατρό κ Βασίλη Κουφομιχαήλ, τον γνώρισα στη διάρκεια της πρώτης μου εξωσωματικής, έκτοτε χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισα ότι θα είναι ο γυναικολόγος μου σε όλα!

Εγώ προσωπικά βίωσα την εμπειρία αυτή ανώδυνα σωματικά και ψυχολογικά, αντιθέτως τη διένυσα ως ένα ταξίδι μαγικό που θα με οδηγούσε να γίνω μαμά.. Σε όλο αυτό το ταξίδι , ο γιατρός μου, οι αγαπημένες μου μαίες ήταν πλάι μου , σε κάθε σημαντική ή ανόητη ανασφάλεια!! Σε κάθε οδηγία και συμβουλή του Βασίλη δεν αμφέβαλα ποτέ, δεν είχα ποτέ δεύτερες σκέψεις!! Πάντα ειλικρινής και ξεκάθαρος  για κάθε πιθανή δυσκολία,  χωρίς όμως να μας δημιουργεί βάρος ή άγχος.

Ο τοκετός μου έχοντας το Βασίλη και τη γλυκιά μου μαία Μίνα Μαυροπούλη ήταν κάτι σαν παιχνίδι πραγματικά, με γέλια και χωρίς κανένα άγχος!!!

Για δεύτερη φορά βιώνω τη μοναδική εμπειρία της εγκυμοσύνης με τη δική μου επιμονή και τη δική τους επιμονή από την αρχή μέχρι την ημέρα που βγήκε η χοριακή και με πήρε ο Βασίλης τρισευτυχισμένος και μου είπε, σκίσαμε!! Δεν ήταν απλά η επιστημονική του συνεισφορά αλλά και η συναισθηματική, γιατί  βιώνει μαζί με το ζευγάρι κάθε συναίσθημα! Επίσης, η καλή μου Κάλλια Σαχίνη, σε όλη τη διαδικασία της εξωσωματικής στο πλάι μου σε κάθε μου απορία, σε κάθε μου φόβο, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας!!

Με την ίδια αγάπη και σε αυτή την εγκυμοσύνη ο γιατρός μου είναι στο πλευρό μου, με καθοδηγεί και με καθησυχάζει μαζί τη Μίνα μου που απαντάει σε οποιαδήποτε εύλογη ή κουτή μου απορία!

Ανυπομονώ για το δεύτερο τοκετό μου, που είμαι σίγουρη ότι με τη Μίνα θα το κάνουμε πάλι πάρτυ!!!!

Ευχαριστούμε για όλα!

 

Βίκυ Τάκης