Ο ιατρός Κουφομιχαήλ Γ. Βασίλειος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο προάστειο της Αγίας Παρασκευής όπου τελείωσε και όλες τις βαθμίδες της βασικής εκπαίδευσης με βαθμό άριστα.

Αποφοίτησε από το αγγλόφωνο πανεπιστήμιο SEMMELWEIS UNIVERSITY OF MEDICINE με βαθμό 8,5 και στην συνέχεια εκτέλεσε τη υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Κ.Υ. Βλαχιώτη για 1,5 χρόνο εκτελώντας χρέη διευθυντή τον τελευταίο χρόνο.

Υπηρέτησε στην αεροπορία ως επίατρος στην αεροπορική βάση Τανάγρας και αποφοίτησε από την Σχολή Αεροπορικής Ιατρικής.

Εργάσθηκε στη Γενική Χειρουργική των Νοσοκομείων “Αμαλία Φλέμιγκ” και “Σωτηρία”.

Την βασική ειδικότητα της μαιευτικής-γυναικολογίας ολοκλήρωσε στο μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου” όπου απέκτησε επιπλέον ιδιαίτερη εμπειρία στην ουρογυναικολογία, με ιδιαίτερη έμφαση στις κολπικές επεμβάσεις και αντιμετώπιση της γυναικείας ακράτειας ούρων.

Εργάσθηκε στο νοσοκομείο NHS Burnley Hospital της Μεγ. Βρετανίας για 6 μήνες.

Μετεκπαιδεύτηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική λαπαροσκόπηση – υστεροσκόπηση υπό τον καθ. Magos Adam στο Royal Free Hospital του Λονδίνου.

Στην ουρογυναικολογία μετεκπαιδεύτηκε κατα σειρά στη Λιέγη του Βελγίου υπό του καθ. De Leval, στην Λυών της Γαλλίας υπό του καθ. Μellier, στο Clermont Ferrand της Γαλλίας υπό του καθ. Zackthan.

Στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με ειδική γνώση στην διερεύνηση της υπογονιμότητας και σε όλες τις τεχνικές της εξωσωματικής γονιμοποίησης αφού άλλωστε κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Αναπαραγωγική & Αναγεννητική Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών MASTER IN REPRODUCTIVE MEDICINE.

Υπήρξε δημιουργός και επικεφαλής του τμήματος Ουροδυναμικής Μελέτης και Αποκατάστασης των Διαταραχών του Πυελικού Εδάφους στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021. Από τον Φεβρουάριο του 2021 οργάνωσε και διευθύνει το τμήμα Ουρογυναικολογίας και Αισθητικής Γυναικολογίας του ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ , του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ .

Υπήρξε μέλος της ενδοσκοπικής ομάδας του ΙΑΣΩ ενός από τα πιο σύγχρονα και οργανωμένα χειρουργικά ενδοσκοπικά τμήματα που λειτουργούν στην Ευρώπη εκτελώντας δεκάδες λαπαροσκοπικές και υστεροσκοπικές επεμβάσεις.

Εργάζεται ως μέλος της ιατρικής ομάδας του κέντρου ανθρώπινης υποβοηθούμενης αναπαραγωγης “ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ”.

Αρχές του 2022 εντάσσεται στο δυναμικό του ΥΓΕΙΑ IVF ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΝΕΣΙΣ, μία από τις μεγαλύτερες μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη χώρα.

Αποτελεί μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης.

Συμμετέχει ενεργά και ως ομιλητής σε πολλά επίσημα συνέδρια-σεμινάρια, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά, που σχετίζονται με τις εξειδικεύσεις της γυναικολογίας: Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή , Ενδοσκοπική Χειρουργική και Ουρογυναικολογία.

Είναι οργανωτής και κύριος ομιλητής των διημερίδων Ουρογυναικολογίας και Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής ανα διετία με συμμετοχή διακεκριμένων ελλήνων και ξένων ομιλητών.

Έχει αρθρογραφήσει σε πολλά περιοδικά για θέματα γυναικολογικών παθήσεων.

Συνεργάτες

Μαυροπούλη Μίνα
Συνεργάτιδα Μαία
Σύμβουλος Μητρότητας

Μίνα Μαυροπούλη

Η Μίνα Μαυροπούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987, έχει σπουδάσει στο ΤΕΙ Μαιευτικής  Αθήνας έχοντας πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου”. Το 2010, εργάστηκε ως Μαία αναπαραγωγής σε κέντρο υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και από το 2013, η Μίνα συνεργάζεται αποκλειστικά με τον ιατρό κο. Κουφομιχαήλ και τους συνεργάτες του.

Η Μίνα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για το φυσικό τοκετό και το θηλασμό , αναλαμβάνει την παρακολούθηση των κυήσεων και την εκτέλεση τοκετού, καθώς και τη στήριξη και καθοδήγηση της μητέρας στην περίοδο της λοχείας

Ως μητέρα 2 παιδιών, έχει ζήσει και η ίδια την εμπειρία της εγκυμοσύνης , του τοκετού και έχει νιώσει προσωπικά τις αγωνίες και τους φόβους μιας εγκύου.

Θα είναι δίπλα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Θα σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για τον προγεννητικό έλεγχο, την διατροφή και την άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και άλλες συμβουλές που θα συμβάλουν στην καθημερινότητά σας .

Η Μίνα είναι ένας άνθρωπος επικοινωνιακός, με ουσιαστικό ενδιαφέρον για κάθε ζευγάρι. Ταυτόχρονα όμως είναι ένα στήριγμα για τη μέλλουσα μητέρα, υπεύθυνη, με επιστημονική κατάρτιση, πάντα γλυκιά και διαθέσιμη.

Κατά την διάρκεια της κύησης και πλησιάζοντας προς τον τοκετό, μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά τα ‘Μαθήματα προετοιμασίας γονεικότητας’ που παραδίδει η ίδια. Σκοπός είναι να συζητήσετε όλα τα θέματα που αφορούν και απασχολούν τους μελλοντικούς γονείς, όπως:

  • Tι να περιμένετε κατά διάρκεια του τοκετού: τα σημεία έναρξης, τα στάδια του, τις αναπνοές και τις στάσεις που θα βοηθήσουν στην ομαλή εξέλιξη του τοκετού .
  • Ειδικές ασκήσεις για την προετοιμασία- εμπέδωση του εμβρύου και την προαγωγή του φυσιολογικού τοκετού
  • Το σημαντκό ρόλο του συντρόφου κατά την κύηση ,τον τοκετό και τη λοχεία
  • Τον τοκετό στο μαιευτήριο, την επισκληρίδιο αναισθησία καθώς και τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε για το μωρό στο μαιευτήριο.
  • Μητρικός θηλασμός και φροντίδα του νεογνού

Την ημέρα του τοκετού σας, η Μίνα θα είναι κοντά σας στο μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ μαζί με τον ιατρό κύριο Κουφομιχαήλ ,παρέχοντας υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλη τη διάρκεια του τοκετού και τις επόμενες ημέρες που θα παραμείνετε στο μαιευτήριο.

Kάλλια Σαχίνη
Μαία
Ειδική στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Kάλλια Σαχίνη

Η Kάλλια Σαχίνη είναι απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Από το 2015 έως σήμερα έχει εργαστεί ως Μαία σε κέντρο υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και σε ιδιωτικό γυναικολογικό – μαιευτικό ιατρείο με αρμοδιότητες υψηλών απαιτήσεων  .Επιπλέον έχει εργαστεί ώς μαία σε ένα απο τα μεγαλύτερα ιδιωτικά μαιευτήρια της Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με την μαιευτική  – γυναικολογία , την υπογονιμότητα και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Ώς μαία με εμπειρία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, βρίσκεται δίπλα στο ζευγάρι μαζί με τον ιατρό κύριο Κουφομιχαήλ από το πρώτο ραντεβού για τη λήψη ενός πλήρους ιατρικού ιστορικού και σε όλα τα στάδια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η Κάλλια πάντα πρόθυμη και με ενδιαφέρον να εξηγήσει την διαδικασία της εξωσωματικής, θα σας παραπέμψει για τις απαραίτητες εξετάσεις του προγεννητικού ελέγχου , θα σας δώσει τις οδηγίες με τα φάρμακα του προγράμματος της εξωσωματικής και θα σας βοηθήσει να τα πάρετε μέσω του ασφαλιστικού σας ταμείου .

Υποστηρίζει τις ασθενείς παρέχοντας ασφάλεια και ηρεμία κατά την διάρκεια των θεραπειών της εξωσωματικής διασφαλίζοντας την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.

Ηλίας Ευμορφιάδης
Αιματολόγος
Ειδικός στην κύηση και στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Ηλίας Ευμορφιάδης

Ο αιματολόγος Ηλίας Ευμορφιάδης ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο Αγγλόφωνο πανεπιστήμιο UMF “GR.T.POPA”, υπηρέτησε ως ιατρός στις ένοπλες δυνάμεις πριν και κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, στη συνέχεια εκπλήρωσε τη θητεία του ως αγροτικός ιατρός του νοσοκομείου Θήβας-κέντρου υγείας Σχηματαρίου, ειδικεύτηκε στην παθολογία στο νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμιγκ”, στην εργαστηριακή αιματολογία και αιμοδοσία στο γενικό νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων”, στην κλινική-ογκολογική αιματολογία στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Μεταξά” και εξειδικεύθηκε στον τομέα της θρόμβωσης, αιμόστασης, διαχείρισης θρομβοφιλίας και ιδιαίτερων ασθενών όπως οι έγκυες και οι ασθενείς με νεοπλασματική νόσο, στο πανεπιστημιακό (Université Pierre et Marie Curie) νοσοκομείο ανατολικού Παρισιού “Tenon”. Αμέσως μετά τη λήψη της ειδικότητας, δούλεψε ως ο ειδικός αιματολόγος του νοσοκομείου Mediterraneo έως και τον Ιανουάριο του 2020, ενώ από τον Φεβρουάριο 2020 έως σήμερα είναι υπηρετεί ως αναπληρωτής διευθυντής στη Β΄ αιματολογική κλινική του νοσοκομείου Metropolitan. Επιπλέον, παρέχει τις υπηρεσίες του στο ινστιτούτο θρόμβωσης-αιμόστασης, είναι εξωτερικός σύμβουλος σε φαρμακευτικές εταιρίες, reviewer σε διεθνή περιοδικά καθώς και εθελοντής σε κοινωνικό-δημοτικό πολυϊατρείο. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας, του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή και στο επιστημονικό του έργο υπάρχουν δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και παρουσία ως ομιλητής σε ιατρικά συνέδρια με αντικείμενο την εξειδίκευσή του.

Ελίνα Κεπενού
Ψυχολόγος

Ελίνα Κεπενού

Η Ελίνα Κεπενού είναι Ψυχολόγος- Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια .

Αποφοίτησε από το τμήμα (Φ.Π.Ψ) με κατεύθυνση Ψυχολογίας ως αριστούχος και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών πάλι με άριστα.

Παρακολούθησε το 2ετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» και στη συνέχεια το 3ετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Νευρολογικής Σχολής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αιγινήτειο» με τίτλο «Κλινική Νευροψυχολογία» από το οποίο πήρε και υποτροφία για ειδίκευση στο νοσοκομείο Memmorial στο Houston του Texas.

Διαθέτει πολύτιμη εργασιακή εμπειρία καθώς, για μια δεκατετία συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία, ερευνητικά προγράμματα και ψυχιατρικές κλινικές. Είναι και αρθρογράφος.

Διατηρεί ατομικό γραφείο και συντονίζει ομάδες ενηλίκων και εφήβων. Επίσης κάθε μήνα τρέχει Ομάδες Γονέων στα σχολεία που εργάζεται.

Η αγάπη της για την έγκυο γυναίκα,  και η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας για συναισθηματική υποστήριξη κάτα την περίοδο όχι μόνο του τοκετού, αλλά και κατά την περίοδο  της προσπάθειας της σύλληψης, καθώς και μετά αυτή της λοχείας, πυροδοτήθηκε από τη δική της προσωπική εμπειρία μιας διαδρομής με πολλή χαρά και συγκίνηση αλλά και αρκετή ματαίωση, αγωνία  και δυσκολία. Ακόμα αυτή η διαδρομή συνεχίζεται αφού πλέον η κόρη της είναι 4 χρονών  και εξακολουθεί γι αυτήν να είναι ο μεγάλος της Δάσκαλος και η έμπνευσή της να συνεχίζει το έργο της.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι ο Γυναικολόγος της σε όλο αυτό το ταξίδι προς την μητρότητα ήταν ο κ. Βασίλης Κουφομιχαήλ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη.