Νέα

Φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής

Εσείς ξέρετε πώς να φροντίζετε την ευαίσθητη περιοχή σας;

Μην βιαστείτε να πείτε ναι, χαμογελώντας με αμηχανία. Παρότι το θέμα φαντάζει απλό, η σωστή φροντίδα και της γυναικείας υγιεινής απαιτεί γνώση αλλά και εκπαίδευση. Πολλές γυναίκες ακόμα και στην εποχή της υπερπληροφόρησης, αγνοούν τους σωστούς κανόνες τοπικής υγιεινής με αποτέλεσμα πολύ συχνά να εμφανίζουν γυναικολογικά προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Μην διστάσετε είτε είστε στην εφηβεία, είτε όχι, να ζητήσετε την αρωγή του γυναικολόγου σας ο οποίος μπορεί να σας δώσει τις σωστές συμβουλές και να σας συστήσει τον σωστό τύπο καθαριστικού καθώς τα γυναικεία, γεννητικά όργανα είναι-μεταξύ άλλων- ευαίσθητα και στην υπερβολή!

Καθημερινή υγιεινή

Ας δούμε, ποια πρέπει να είναι η καθημερινή ρουτίνα φροντίδας της γεννητικής υγιεινής. Καταρχήν, ακόμα και αν φαίνεται αυτονόητο, χρησιμοποιήστε άφθονο νερό. Αντί για το σαπούνι με το οποίο πλένετε το υπόλοιπο σώμα σας, διαλέξτε ένα απαλό, ουδέτερο καθαριστικό ή κάποιο εξειδικευμένο προϊόν για τα γυναικεία γεννητικά όργανα. Τα ισχυρά αντισηπτικά διαλύματα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς καταστρέφουν την φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου και επιτρέπουν τον πολλαπλασιασμό παθογόνων οργανισμών. Επίσης, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε χαμομήλι. Απολυμαίνει ήπια και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Εβδομαδιαία φροντίδα

Μια φορά την εβδομάδα, ή ανά δέκα ημέρες, εκτός των ημερών της περιόδου, μπορείτε να κάνετε κολπικές πλύσεις. Χρησιμοποιήστε χαμομήλι ή ειδικά ενδοκολπικά διαλύματα, σε καμία όμως περίπτωση ισχυρά αντισηπτικά.

Υγιεινή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως

Η περίοδος όχι μόνο δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την καθημερινή υγιεινή της περιοχής, αλλά αντίθετα επιβάλλεται και αυτές τις ημέρες η γυναίκα να ακολουθεί την ρουτίνα φροντίδας που έχει όλο το υπόλοιπο διάστημα. Επειδή το αίμα αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για ανάπτυξη μικροβίων, αποφύγετε την είσοδο νερού στον κόλπο, και εστιάστε στα έξω γεννητικά όργανα.

Μετά το σεξ

Εννοείται ότι μετά την σεξουαλική πράξη, χρειάζεται καλός καθαρισμός της περιοχής, ακόμα και όταν χρησιμοποιείται προφυλακτικό. Ενδείκνυται μάλιστα, να προηγείται ούρηση που παρασύρει μακριά από το σώμα πολλούς παθογόνους μικροοργανισμούς.